Behandelingen

Behandelingen 2020-07-30T15:51:29+02:00

Welke klachten?

Benieuwd waarbij wij jou én je favoriete viervoeter kunnen helpen? Hoor je wel vaker “da’s normaal”, of “dat is gewoon het ras”, terwijl je er zelf toch geen al te goed gevoel bij hebt? Jij hebt het waarschijnlijk bij het rechte eind!

Lees snel verder!

(klik om te vergroten)

              

Hoe gaat een behandeling in z’n werk?

1. Intakegesprek

Bekijk hier!

Elke Shiatsu behandeling start met een kort intake-gesprek. Hierbij verteld de eigenaar van het paard of de hond wat de klachten of symptomen zijn en worden er vragen gesteld om te onderzoeken wat er precies aan de hand is.

Om jou een duidelijk beeld te geven van een shiatsu-behandeling hebben we er een gefilmd.
In deze case wordt Marcel behandelt. Marcel gedraagt zich al een aantal weken heel onrustig, hij is angstig, blaft/jankt heel veel en plast binnen.

2. Onderzoek

Bekijk hier!

Tijdens de diagnose wordt vooral met de blaasmeridiaan gewerkt. Op deze meridiaan liggen Shiatsu-punten die wanneer er druk op wordt uitgeoefend iets vertellen over de mogelijke oorzaken van de symptomen.
In deze video zie je duidelijk dat Marcel reageert op bepaalde punten.

3. Behandeling

Bekijk hier!

Op basis van het intake-gesprek en de punten die naar voor gekomen zijn tijdens de diagnose wordt nu de effectieve behandeling uitgevoerd.
Je kan in onderstaande video de volledige behandeling volgen, je ziet hoe Marcel op minder dan 20min tijd transformeert van een zenuwachtige en angstige hond naar een compleet ontspannen toestand.

Behandeling boeken

Een behandeling voor een hond is enkel mogelijk in Bevel, voor een paard kan dit zowel in Bevel als op jouw eigen locatie. Hou er wel rekening mee dat er bij een behandeling op locatie transportkosten aan verbonden zijn! Afhankelijk van de reistijd kan je gewoonlijk ook een stuk sneller terecht in Bevel.

Boek een behandeling!

PRIJZEN & TRANSPORTKOSTEN

Klik hier

  • Prijs behandeling (hond of paard): 100 EUR
  • Prijs transport: 50 EUR per uur (bij meerdere paarden op dezelfde stal wordt dit uiteraard gedeeld)
  • Maximale rijtijd: 1 uur enkele reis
  • Indien verder dan 1 uur: vraag gerust een behandeling aan, wij proberen dan een collega in de buurt langs te sturen
  • Heeft jouw paard nadien nood aan superfoods, homeopathie of medicatie? Wij sturen je door naar een verdeler of dierenarts voor de producten die bij Equina niet verkrijgbaar zijn

Over Equina

VOELEN
HOLISME
NATUURLIJK
RESPECT
RESULTAAT

Wat is Equina nu juist? Hoe is het ontstaan, wat is ons doel en hoe willen we dat bereiken? Hoe kunnen we jou én je dier daarmee helpen?

Missie

“Equina begeleidt paarden en honden op een natuurlijke manier
naar meer levenskwaliteit.

Samen creëren we meer energie en geluk voor jou en je dier.”

Visie

“Door paarden en honden op een unieke, holistische wijze te behandelen
en het organiseren van workshops en professionele opleidingen
begeleiden we dier en mens naar gezondheid en geluk.”

Ontstaan Equina

Equina werd opgericht in 2003 door Evy Macquoy.

Evy groeide op in de wereld van Shiatsu en Oosterse filosofie. Haar ouders baatten een winkel in natuurvoeding uit en richtten van daaruit het in België gerenomeerd Centrum voor Oosterse Therapieën Yu-Sen op. Haar moeder is een autoriteit binnen veel Oosterse therapieën en een van de drijvende krachten achter de Belgische Shiatsu-federatie.

Vanaf de kleutertijd draaide alles binnen de leefomgeving van Evy rond gezonde voeding, Shiatsu, Acupunctuur en de Oosterse filosofie. Het werd een tweede natuur.

Daarnaast had Evy ook een bijzondere band met haar dieren. Ze deed niets liever dan tussen de honden, kippen, ganzen, zwanen, konijnen, cavia’s, geiten, poezen en schapen te zijn die rondliepen op hun kleine thuisboerderij.

Vanaf haar 13 ontdekte ze haar grote passie: de paarden. Ze koos voor de springsport en verzorgde als vakantie- en weekendwerk ook de paarden van de  internationaal gerenommeerde springruiter Joris Meulemans en zijn vrouw Krista. Ze zou later als amazone ettelijke springwedstrijden rijden en winnen.

Nadat Evy afgestudeerd was aan de Plantijn Hogeschool van Antwerpen leerde ze Liz Eddy kennen; een wereldautoriteit in de paardenshiatsu. Evy zag haar droom om van haar paardenpassie haar beroep te maken in vervulling gaan, en ging in Schotland onder Liz Eddy studeren.

Door haar carrière als amazone in de jumping sport bouwde ze een zeer ruime expertise en reputatie op in het behandelen van o.a. internationale topsportpaarden.

Door de groeiende vraag naar shiatsu-behandelingen begon Evy in 2005 ook andere paarden- en hondenshiatsu practitioners op te leiden. Meer dan 100 shiatsu-therapeuten zijn ondertussen afgestudeerd aan de Equina Academy als paarden- of honden shiatsupractitioner.

Equina is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie en ook als enige paarden- en hondenshiatsu opleidingsinstituut erkend door het Agentschap Ondernemen en Innoveren van de Vlaamse overheid. Door deze erkenning zijn de shiatsu opleidingen gesubsidieerd voor zelfstandigen en bedrijven.

Vandaag bevindt het Equina Revalidatiecentrum zich in Bevel waar naast het behandelen en revalideren van paarden en honden ook een brede waaier aan laagdrempelige en leuke workshops georganiseerd worden voor elke paarden- en hondenliefhebber. Deze kortlopende opleidingen worden gegeven onder de noemer Holistic Happiness.

De Advanced en PRO opleidingen kunnen gevolgd worden in Grimbergen, Oud-Turnhout, Kampenhout (paarden) en Rijkevorsel (honden).

Wat is shiatsu?

Bij Equina kan je met je paard of hond terecht voor de meest uiteenlopende klachten. Voor er een behandeling of behandelingstraject gestart wordt, wordt er altijd eerst een anamnese opgesteld. Door middel van gerichte vragen en een chinees onderzoek wordt naar de oorzaak van de klachten gezocht. Op basis daarvan wordt dan een behandeling of een behandelingstraject voorgesteld. Wat is shiatsu nu juist en wat omvat het?

Meer info

Equina gebruikt verschillende holistische methodes bij haar behandelingen. Deze technieken zijn o.a.: ShiatsuTriggerpoint therapieCranio-sacraal therapieFacia release techniekenEquina Oliën, stretching, massage,…

Deze behandelingen kunnen op het Equina revalidatiecentrum uitgevoerd worden of op verplaatsing.