Over Equina 2018-01-26T18:19:14+00:00
Evy met babouch

Missie

“Paarden en honden
op een natuurlijke manier begeleiden
naar meer levenskwaliteit.”

Evy met honden

Visie

Door paarden en honden op een holistische wijze te behandelen en het organiseren van enerzijds laagdrempelige, leuke workshops en anderzijds de meest kwalitatieve en professionele opleidingen helpen we dier en mens richting een gezonde en gelukkige levensstijl. Op deze manier dragen we bij tot ‘een beter leven’ voor dier en mens, en helpen we om de alternatieve, holistische en energetische geneeswijzen de plaats te geven die ze verdienen in de hedendaagse maatschappij.

Waarden

VOELEN
HOLISME
NATUURLIJK
RESPECT
RESULTAAT

Geschiedenis

Evy Macquoy

Equina werd opgericht in 2003 door Evy Macquoy.

Evy groeide op in de wereld van Shiatsu en Oosterse filosofie. Haar ouders baatten een winkel in natuurvoeding uit en richtten van daaruit het in België gerenomeerd Centrum voor Oosterse Therapieën Yu-Sen op. Haar moeder is een autoriteit binnen veel Oosterse therapieën en een van de drijvende krachten achter de Belgische Shiatsu-federatie.

Vanaf de kleutertijd draaide alles binnen de leefomgeving van Evy rond gezonde voeding, Shiatsu, Acupunctuur en de Oosterse filosofie. Het werd een tweede natuur.

Daarnaast had Evy ook een bijzondere band met haar dieren. Ze deed niets liever dan tussen de honden, kippen, ganzen, zwanen, konijnen, cavia’s, geiten, poezen en schapen te zijn die rondliepen op hun kleine thuisboerderij.

Vanaf haar 13 ontdekte ze haar grote passie: de paarden. Ze koos voor de springsport en verzorgde als vakantie- en weekendwerk ook de paarden van de  internationaal gerenommeerde springruiter Joris Meulemans en zijn vrouw Krista. Ze zou later als amazone ettelijke springwedstrijden rijden en winnen.

Nadat Evy afgestudeerd was aan de Plantijn Hogeschool van Antwerpen leerde ze Liz Eddy kennen; een wereldautoriteit in de paardenshiatsu. Evy zag haar droom om van haar paardenpassie haar beroep te maken in vervulling gaan, en ging in Schotland onder Liz Eddy studeren.

Door haar carrière als amazone in de jumping sport bouwde ze een zeer ruime expertise en reputatie op in het behandelen van o.a. internationale topsportpaarden.

Door de groeiende vraag naar shiatsu-behandelingen begon Evy in 2005 ook andere paarden- en hondenshiatsu practitioners op te leiden. Meer dan 100 shiatsu-therapeuten zijn ondertussen afgestudeerd aan de Equina Academy als paarden- of honden shiatsupractitioner.

Equina is erkend door de Belgische Shiatsiu Federatie en ook als enige paarden- en hondenshiatsu opleidingsinstituut erkend door het Agentschap Ondernemen en Innoveren van de Vlaamse overheid. Door deze erkenning zijn de shiatsu opleidingen gesubsidieerd voor zelfstandigen en bedrijven.

Vandaag bevindt het Equina Revalidatiecentrum zich in Kapellen waar naast het behandelen en revalideren van paarden en honden en de Shiatsu Pro opleiding ook een brede waaier aan laagdrempelige en leuke workshops georganiseerd worden voor elke paarden- en hondenliefhebber. Deze kortlopende opleidingen worden gegeven onder de noemer Holistic Happiness.

Equina – De naam

De naam Equina verwijst naar: Paard (Equus), Evenwicht (Equilibre), Gevoel (EQ), het vrouwelijke (a), het natuurlijke (na) en zelfs het royale, omdat je de naam uitspreekt als ‘E-queen-a’. De Oosterse filosofie van yin en yang zit verwerkt in het logo waarbij het paard en de hond in elkaar overlopen net zoals het yin-yang teken.