Een pup kopen of een hond adopteren?

Een pup kopen of een hond adopteren?

Een hond in huis nemen, ik kan het iedereen aanraden! Het is een cliché maar het is waar: je hond is je beste vriend. Ze zijn altijd blij als ze je zien, ze zijn geweldig gezelschap, ze beuren je op als je in een dipje zit, ze leren je om in het ‘nu’ te leven, om te genieten van de kleine eenvoudige dingen in plaats van je zorgen te maken over de toekomst.

Het zijn ook ongelofelijke spiegels, ze vertellen je hoe je je voelt.

Het leven is niet altijd een feest vol vreugde en genot. (ook al lijkt het soms dat het bij onze vrienden en familie wel zo is als we de Facebook tijdlijn bekijken)

Als het soms eens allemaal tegenzit, en je hebt absoluut geen zin om uit je bed of uit je zetel te komen, dan is je hond daar om je mee te nemen. Want de eerste stap van de oplossing van elk probleem is in beweging komen.

Nagenoeg op m’n eentje een bedrijf runnen, het is soms lastig. Opstaan, paarden eten geven, stallen uitmesten, honden eten geven, lesgeven, dieren gaan behandelen, boekhouding in orde houden, website updaten, klanten bellen, afspraken maken,…

Ik doe het ongelofelijk graag, maar af en toe wordt het ook allemaal teveel in men hoofd.

En dan komen Lucy en Ray, op het juiste moment: “Kom Macquoy, we gaan wandelen!” En na een half uurtje hier in het bos met hen zit ik weer vol energie en ideeën om ertegenaan te gaan.

Dus ik kan het iedereen aanbevelen!

Maar een hond hebben brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.
Ik kom vaak honden tegen waar ik echt medelijden mee heb, honden die pijn lijden, die ongelukkig zijn omdat de eigenaar de verantwoordelijkheden niet serieus neemt, of in veel gevallen honden die van bij de geboorte een slechte start gekregen hebben.

Daarom wil ik met deze blogpost mensen die er aan denken om een hond in huis te halen op weg helpen om een goede keuze te maken.

1 Leer op voorhand hondentaal ‘spreken’. Schrijf je in voor een leuke initiatie hierover ! Tijdens onze infosessies wordt hier ook aandacht aan besteed! 

Of je nu een pup koopt of een hond uit het asiel adopteert, het is belangrijk dat je met de hond kan communiceren. Op een ‘hondse’ manier. Zodat je weet wat je hond jou verteld en je kan inschatten hoe je hond zich voelt.

Ik kan je mijn opleiding ‘Hondentaal & Dogmanship’ aanbevelen. Dier organiseer ik een paar keer per jaar, en je kan ze ook online volgen. Als je die opleiding gevolgd hebt heb je al een voldoende ruime basiskennis van de hondentaal voor je een hond in huis haalt. Maar er zijn ook een hoop goeie boeken over hondentaal te vinden.

2 De volgende beslissing die je moet nemen is: Koop je een pup of adopteer je een hond uit het asiel?

Het is cru gezegd maar: Een pup koop je voor jezelf, uit eigenliefde, een hond uit het asiel adopteer je voor de hond, uit hondenliefde. Beide keuzes hebben voor- en nadelen.

Als je voor adoptie kiest, hou er dan rekening mee dat er altijd verassingen kunnen en zullen zijn. Een hond belandt niet zomaar in een asiel.

Wil je meer info over de gezondheid van jouw huidige of toekomstige hond, aarzel dan niet om op deze link te klikken

Door | 2019-01-05T13:49:46+01:00 december 18th, 2017|Hond|Reacties uitgeschakeld voor Een pup kopen of een hond adopteren?