Moody Mares

Moody Mares 2020-03-11T15:01:10+01:00

Beschrijving

moody mare
moody mare
moody mare

Merries die zich heel chagrijnig gedragen; trappen, bijten, tegen de stalwand ‘bonken’ met de heup, bokken of steigeren tijdens rijden, of net heel loom zijn en niet reageren op beenhulpen, etc. hebben waarschijnlijk last van het ‘moody mare syndroom’.

Nog een symptoom van dit syndroom is vaak hengstig zijn in de wintermaanden: veelvuldig plassen en knipperen.

De oorzaak van dit syndroom is in de meeste gevallen een hormonaal probleem. Paarden hebben net zoals mensen een bioritme dat beïnvloed wordt door de seizoenen en zonlicht. Wanneer een merrie vooral op stal staat wordt dit bioritme verstoord wat kan leiden tot hormonale problemen.

Deze paarden zijn niet aangenaam in de omgang, en ermee rijden kan ronduit gevaarlijk zijn.

Met shiatsu en cranio-sacrale technieken kan de hormonenbalans hersteld worden. Na 1 behandeling van 15-30min merk je na een paar dagen al een duidelijk verschil.

Om een blijvend resultaat te bekomen moet deze behandeling regelmatig herhaald worden. Daarom is het handig als je deze behandeling zelf kan toepassen.

In deze opleiding leer je een heel eenvoudige methode waardoor jouw merrie heel snel weer een aangenaam en veilig paard wordt om mee te rijden.
Doordat je paard zich terug goed in haar vel voelt stijgt ook haar weerstand wat de algemene gezondheid ten goede komt.

Je krijgt ook een heleboel tips en adviezen over voeding, supplementen en huisvesting die het herstel van jouw merrie ondersteunen zodat je binnen de kortste keren weer echt kan genieten van het rijden.

Programma

  • We verzamelen op het afgesproken tijdstip bij Equina  in Bevel/Pulderbos met een lekkere kop koffie of thee.

  • We overlopen kort de anatomie van een paard

  • Een korte theoretische uitleg over de meridianen en shiatsu-punten die invloed hebben om het hormoonsysteem + voeding, supplementen en huisvesting

  • Praktijk bij de paarden: de behandeling wordt stap per stap gedemonstreerd en daarna kan je zelf oefenen.

Inschrijven

Prijs

De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt €100 excl. 21% BTW – behandelpakket Moody Mare inbegrepen!

Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving.

Beschikbare edities

  • BEVEL – Vrijdagavond 29 mei 2020 – 19:00h – 22:00h – Herdersstraat 14, 2560 Bevel

Past geen enkele van deze datums in jouw agenda? Klik dan hieronder en dan houden we je op de hoogte van nieuwe edities.

Hou me op de hoogte