Moorstempel & Hotstone massage voor Honden

Moorstempel & Hotstone massage voor Honden 2020-03-03T14:48:04+01:00

Creëer een diepe en intense ontspanning door met Moorstempels, hotstones, etherische oliën en shiatsu-technieken warmte te creëren, waardoor spieren, pezen en gewrichten terug soepel worden.

Gezonde honden genieten intens van deze ontspanning; honden die last hebben van artrose, rugpijn, stijfheid, etc. voelen zich onmiddellijk beter.

De effecten van deze behandeling blijven meerdere weken doorwerken.

Beschrijving

Initiatie workshop paardenshiatsu

Moorstempels

Moorstempels of modderstempels bevatten zuivere natuurlijke veenturf. Veenturf is gedroogde veengrond die bestaat uit afgestorven plantenresten die door de natte en zuurstofarme omstandigheden goed bewaard blijven.

Veenturf heeft bijzondere eigenschappen en wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt, o.a. als heilzame lichaamsverzorging en brandstof.

Een belangrijke eigenschap van Veenturf is de capaciteit om warmte vast te houden en af te geven. In deze opleiding leer je hoe je met deze stempels warmte kan geven aan een hondenlichaam om zo ontspanning en genezing te creëren. Door de stempels eerst op jezelf te gebruiken merk je aan de lijve het bijzondere effect hier van.

Veenturf heeft ook genezende en zuiverende eigenschappen. Het is algemeen geweten dat modderbaden goed zijn voor de huid. 

Hotstones

Hotstones zijn opgewarmde lavastenen of edelstenen. Naast het overbrengen van warmte hebben deze stenen ook nog metafysische eigenschappen. Ze werken in op specifieke chakra’s.

Deze stenen kunnen gebruikt worden door ermee op specifieke acupunctuurpunten te masseren, je kan ze ook gewoon op specifieke plaatsen op het lichaam leggen of via de Equina schraaptechniek kan je met de stenen afvalstoffen die onder de huid vastzitten losmaken.

Het intens ontspannend effect van deze behandeling blijft meerdere weken nawerken waardoor honden zich veel beter in hun vel voelen. Honden met stijve spieren, rugpijn, problemen met gewrichten, artrose, artritis, stress, en diarree herstellen ongelofelijk veel sneller.

Initiatie workshop paardenshiatsu

Programma

  • Etherische olie en hun krachtige werking

  • Moorstempels en hotstones: Do’s en don’ts?

  • Aan de slag: masseren met hotstones over het lichaam van de hond

Initiatie workshop paardenshiatsu

Voor wie?

Iedereen die een hond heeft of met honden werkt en hen een diepe, heilzame ontspanningsbehandeling wil geven. Omdat er in deze opleiding vaak de link met shiatsu-punten en meridianen gelegd wordt is het zeer sterk aangeraden om eerst de Shiatsu-Basics opleiding te volgen. Dit kan live of online.

Inschrijven

Prijs

De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt  €121 incl. 21% BTW 

Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving.
Bedrijven en zelfstandigen (in bijberoep) kunnen via de KMO-portefeuille 30% subsidie voor deze opleiding aanvragen. Klik hier voor meer informatie

Beschikbare edities

  • Donderdag 12 december van 18:30 tot 22:30h – Locatie: Scheidreef 12, 2950 Kapellen

Past geen enkele van deze datums in jouw agenda? Klik dan hieronder en dan houden we je op de hoogte van nieuwe edities.

Hou me op de hoogte