Soft tissue massage voor het paardenhoofd

Soft tissue massage voor het paardenhoofd 2018-11-19T13:49:16+02:00

Heel veel paarden hebben hoofdpijn, of algemene spanning in het hoofd. Door het hoofdstel, halsters of andere oorzaken. Leer op 1 dag massagetechnieken die al deze spanning doen verdwijnen waardoor je paard zich terug goed voelt en rijden een heel stuk aangenamer wordt. Voor jou en je paard.

Beschrijving

Initiatie workshop paardenshiatsu

Wanneer we gaan paardrijden gebruiken we in de meeste gevallen een hoofdstel met neus- en sperriem. Een paard wil de druk die hij voelt van het bit verlichten door z’n mond open te doen. De sperriem verhindert dit waardoor er veel spanning ontstaat.

Je kan deze druk zelf ervaren door een paar minuten zo hard mogelijk op je tanden te bijten of je mond proberen opendoen terwijl je met je hand je kin omhoog duwt. Je merkt al snel hoe pijnlijk deze spanning wordt. Wanneer je dit een aantal keren doet stapelt de spanning zich op en krijg je hoofdpijn.

Dat is bij paarden die bereden worden niet anders. En vaak zitten ze met maanden tot jaren opgestapelde spanning. Deze spanning kan zich vastzetten rond de oren, op het voorhoofd, rond het kaakgewricht, de mondhoeken of de neus.

Een paard dat last heeft van hoofdpijn en spanningen zal in de meeste gevallen vaak met het hoofd schudden, moeilijk het hoofdstel laten aandoen, wegtrekken als je het hoofd wil aanraken of ze komen net constant met het hoofd tegen je aan wrijven. Tijdens het rijden merk je dat het paard z’n hoofd heel hoog houdt en bij de minste spanning op de teugels tegenwerkt of zelfs de teugels uit jouw handen trekt.

Initiatie workshop paardenshiatsu

Het effect van deze behandeling is dat het paard veel soepeler zal lopen tijdens het rijden en het voelt zich beter in zijn vel wat een bijzonder gunstige invloed heeft op de gezondheid.

Bij paarden die normaal heel zwaar in de mond zijn merk je onmiddellijk na de eerste behandeling een duidelijk verschil.

Voor elke massage therapeut/osteopaat  en mensen met rij-ervaring, die dus weten hoe het voelt om lood in de handen te hebben en hoe het voelt om alsmaar aan 1 kant harder te zijn met de hand.

Technieken die aan bod komen

 • cranio-sacrale technieken

 • facia release technieken

 • shiatsu technieken

 • Moorstempels

 • schraaptechniek met hotstones of edelstenen

Hoe verloopt de dag

 • Ontvangst met een lekkere tas koffie of thee

 • Korte kennismakingsronde waar iedereen zich kort mag voorstellen en eventueel delen waar jouw paard momenteel mee zit.

 • Een beknopte beschrijving van de anatomie van het paardenhoofd. Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn en spanningen, waar zetten ze zich vast op het hoofd, en hoe kan je het voorkomen.

 • De verschillende behandeltechnieken die spanningen op elke zone van het hoofd wegneemt. Bepaalde technieken zal je eerst op jezelf toepassen, zodat je voelt hoe aangenaam het is.

 • Praktijk: oefenen van de massagetechnieken op de paarden

Inschrijven

Prijs

De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt  €150 incl. 21% BTW.

Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, met Bancontact, kredietkaart of overschrijving.
Bedrijven en zelfstandigen (in bijberoep) kunnen via de KMO-portefeuille 40% subsidie voor deze opleiding aanvragen. Bij gebruik van de KMO-portefeuille kan je enkel via overschrijving betalen. Klik hier voor meer informatie

Beschikbare edities

 • Locatie: Scheidreef 12, 2950 Kapellen

Past geen enkele van deze datums in jouw agenda? Klik dan hieronder en dan houden we je op de hoogte van nieuwe edities.

Hou me op de hoogte