Shiatsu PRO

Shiatsu PRO 2018-09-26T10:46:56+00:00

Beschrijving

Steeds meer en meer mensen beginnen in te zien dat de moderne wetenschap niet voor alles een verklaring – en bijgevolg ook geen oplossing – biedt. Vaak wordt er onnodig sterke medicatie gebruikt en wordt er te weinig of geen gebruik gemaakt van de helende kracht die in ons lichaam zelf zit. Hetzelfde fenomeen zien we bij onze dieren: iedereen kent wel paarden of honden die ondanks talloze bezoeken aan diverse dierenartsen (en de bijhorende torenhoge rekeningen) nog steeds met een ogenschijnlijk onverklaarbare kwaal blijft rondlopen.

De opleiding Shiatsu Pro zal jou leren om met een holistische kijk naar het dier te kijken en gebruik te maken van de natuurlijke kracht van het lichaam. Alles is immers onlosmakelijk met elkaar verbonden, in elk levend wezen schuilt een vorm van energie. Je zal leren om van deze energie gebruik te maken en het lichaam op een natuurlijke wijze tot genezing te brengen, zonder het hierbij te gaan overbelasten door medicatie. Het dagelijks werken met paarden en honden is hierbij uiteraard een mooi pluspunt.

De aangeboden opleiding maakt van jou een professioneel shiatsu practitioner. Wil jij ook van je passie je beroep maken? Na deze officieel erkende opleiding van 1,5 jaar leg je een eindexamen af. Vervolgens zal je deel uitmaken van de kleine, maar groeiende groep mensen die zich inzetten voor het op een natuurlijke manier gezond én gelukkig houden van zowel paarden als honden. Twijfel niet langer en sla de weg in naar een harmonieus, gezond en gelukkig leven!

Inhoud

Onze Shiatsu Pro-opleiding is zowel praktisch als theoretisch de meest onderbouwde die er bestaat. Ze wordt gegeven door Evy Macquoy van Equina, het enige paarden- en hondenshiatsu opleidingsinstituut dat erkend is door het Agentschap Ondernemen en Innoveren van de Vlaamse overheid.

De basisopleiding omvat 3 niveaus die telkens uit 6 modules bestaan. Op zijn beurt omvat elke module dan weer 2 lesdagen.

Tijdens de opleiding dien je diverse studieverslagen te maken. Bij het afronden van elk van de 3 niveaus leg je een examen af. Op het einde van de opleiding, na niveau 3, maak je naast je eindexamen ook nog een eindwerk.

Na het behalen van je diploma kan je meteen aan de slag als Shiatsu Practitioner, aangezien er in de opleiding ook een stuk coaching rond het opstarten van een eigen praktijk verwerkt zit.

De volledige opleiding (zowel theorie als praktijk) kan worden afgerond op een periode van ongeveer 1,5 jaar.

Niveau 1 – 2019

 • Stresspunten
 • Yin Yang
 • Anatomie in de praktijk
 • Bewegingsleer
 • Bloedsomloop en het belang van de meridianen
 • Meridianen tot in detail: 3- Voudige Verwarmer, Hartprotector, Hart, Dunne Darm
 • Onderzoekstechnieken
 • Praktijkdagen (7de, 8ste, 9de en 10de lesdag van elke opleiding)

Niveau 2 – 2019

 • 5 Elementen en diagnosestelling
 • Meridianen tot in detail: Conceptievat en Gouverneur, Blaas en Nier, Lever en Galblaas,
 • Maag en Milt
 • Onderzoekstechnieken
 • Praktijkdagen (7de, 8ste, 9de en 10de lesdag van elke opleiding)

Niveau 3 – 2020

 • Structurele shiatsu en cranio
 • Masunaga’s (alle meridianen met hun energetische verlengingen)
 • Onderzoekstechnieken
 • Praktijkdagen (9de en 10de lesdag van elke opleiding)

Erkenning

Equina

Equina is het enige door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen erkende Shiatsu-opleidingsinstituut. Hierdoor kan elke student die beschikt over een geldig BTW-nummer aanspraak maken op een subsidie van 40% voor het volgen van deze opleiding.

Bovendien is Equina tevens erkend door de Belgische Shiatsu Federatie. Enkel personen die over deze erkenning beschikken mogen Shiatsu opleidingen aanbieden.

Begin 2018 behaalde Equina ook nog de erkenning door de Paarden- en Honden Shiatsu Federatie (www.phsf.be). Deze heeft als doel om shiatsu bij dieren bekender te maken en om practitioners te ondersteunen.

Je eigen erkenning behalen

Na het volgen van en het slagen voor de 3 niveaus van de opleiding behaal je het Equina Shiatsu Practitioner Diploma. Hiermee kan je meteen aan de slag als Paarden- of Honden Shiatsu Practitioner.

Om erkend te worden door de Belgische Shiatsu Federatie, dien je naast onze opleiding ook het eerste jaar van de opleiding Humane Shiatsu vervolledigd te hebben. Deze kan je zowel voor, tijdens als na de Equina-opleiding volgen. Het overgrote deel van onze Equina-studenten beschrijft deze als een “absolute must”, aangezien je hierdoor ook de ruiter of eigenaar van het dier mee kan “shiatsu-en”.

Zoals je hierboven al kon lezen, kan je ook rekenen op de hulp van de PHFS. Deze organisatie zal jou als student of practitioner ondersteunen bij het uitbouwen van jouw praktijk. Bovendien zorgen ze er voor dat je je kennis up-to-date kan houden met minstens 4 vrijblijvende opleidingen per jaar.  Nog een leuk weetje: de PHSF steunt elk jaar een goed doel voor honden én een voor paarden.

De PHSF steunt elk jaar een goed doel voor honden én een voor paarden.

Inschrijven

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze (of een andere opleiding), aarzel dan niet om eerst een mailtje te sturen naar evy@equina.be.

We bekijken dan samen waar jouw interesses liggen en hoe we jou kunnen helpen met een opleiding helemaal op jouw maat.

Eerstvolgende edities

 • De volgende editie van de Shiatsu PRO opleiding voor HONDEN start op 10 en 11 januari 2019 van 9-15 uur – Locatie: Scheidreef 12, 2950 Kapellen

  Volgende data van het 1ste niveau: 7 en 8 februari 28 februari en 1 maart, 28 en 29 maart, 25 en 26 april, 16 en 17 mei 

 • De volgende editie van de Shiatsu PRO opleiding voor PAARDEN start op 21 en 22 januari 2019 van 10-16 uur – Locatie: Scheidreef 12, 2950 Kapellen

  Volgende data van het 1ste niveau: 18 en 19 februari, 11 en 12 maart, 1 en 2 april, 13 en 14 mei, 17 en 18 juni telkens van 10-16 uur

 • De editie van de Shiatsu PRO opleiding voor PAARDEN in maart start op 18 en 19 maart 2019 van 10-16 uur – Locatie: Scheidreef 12, 2950 Kapellen

  Volgende data van het 1ste niveau: 22 en 23 april, 20 en 21 mei, 24 en 25 juni, 9 en 10 september, 7 en 8 oktober telkens van 10-16 uur