Touch For Horses PRO 2020-10-12T15:30:59+02:00

WAT?

Wat bieden wij jou?

Droom jij er al jaren (of misschien zelfs al van kindsaf aan) van om met paarden te werken? Wilde je altijd al dierenarts worden, maar ben je niet wetenschappelijk genoeg aangelegd? Heb je er al over nagedacht om als groom of stalmedewerker te gaan werken maar spreken de andere taken van zo’n job je niet echt aan? Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in de hippische sector, maar niets zo leuk als wat wij je kunnen bieden! 🙂
Tijdens een opleiding van ongeveer 1,5 jaar krijg je alle tools in handen om te starten als volleerd shiatsu practitioner! Maak nu ook van jouw passie je beroep.

Lees meer...

Door het uitgebreide lesmateriaal ben je van alle markten thuis! Je krijgt de eerste periode (Advanced) les in een heel deel algemene onderwerpen zoals bvb cranio-sacrale & structurele Touch for Horses, alles over de anatomie, spieropbouw en bewegingsleer van het paard, een basis in gerelateerde onderwerpen (zadelpassen, tand- en hoefproblemen,…) en zoveel meer.
In het eerste niveau van de PRO-opleiding leer je alles over de meridianen, 5 elementen en specifieke shiatsupunten. Uiteraard wordt hier ook de link gelegd tussen de Chinese geneeskunde en de leerstof die je in het eerste niveau zag. Deze 7 lesdagen gaan online door! Zo kan je dit perfect volgen op het moment dat jou past.

Het tweede niveau van de PRO-opleiding omvat vooral veel praktijk. Je leert alle onderzoekstechnieken en zet de voordien geziene leerstof om in de praktijk. Dit niveau vindt live plaats in Grimbergen of Oud-Turnhout verspreid over 11 dagen.

De 12 praktijkdagen komen aan bod tijdens het derde niveau. Op deze praktijkdagen doe je vooral héél veel ervaring op. Je haalt het ene paard na het andere uit de stal om te onderzoeken, overleggen met je medestudenten en je bevindingen te toetsen met de lesgever! Uiteraard behandel je de paarden nadien nog en leer je een professionele uitleg te geven aan de eigenaar.

Wat verwachten we van jou?

Uiteraard verwachten we van jou enorm veel motivatie! Bij Equina dragen we kwaliteit hoog in het vaandel, en dit moet uiteraard terugkomen bij onze (afgestudeerde) studenten.
Om jou alle tools in handen te kunnen geven én op tijd te kunnen ingrijpen als bepaalde onderwerpen niet goed genoeg begrepen worden, zal je ook tussentijdse testen afleggen.
Gedurende de volledige opleiding maak je een 50-tal verslagen. Zo krijg je ook meteen feedback op behandelingen die je hebt uitgevoerd.

Zowel na de Advanced opleiding als op het einde van de PRO-opleiding volgt een examen. Na het afgeven (en positieve beoordeling) van je eindwerk ben je afgestudeerd. Je ontvangt dan van ons een officieel diploma!

VOOR WIE?

Twijfel niet aan je eigen kunnen! Voor de Touch For Horses PRO opleiding heb je geen voorkennis nodig!
Kan je volmondig “JA” antwoorden op onderstaande vragen? Dan is de PRO opleiding écht iets voor jou!

Lees meer...

 • Wil jij werken met paarden?
 • Wil je alles weten over de het lichaam van paarden, hoe alles werkt en hoe alles verbonden is?
 • Wil jij graag paarden beter maken op een blijvende manier?
 • Vraag jij je vaak af of er geen andere manier is dan elk paard met klachten zomaar pijnstillers/ontstekingsremmers te geven zonder op zoek te gaan naar de oorzaak?
 • Wil je hiermee op een veilige manier starten in bijberoep en nadien misschien overstappen naar hoofdberoep?
 • Wil je je eigen tijd kunnen indelen en beslissen hoeveel paarden je behandelt, en hoeveel je dus extra bijverdient?

We bieden onze opleiding zowel in het weekend als op weekavonden aan, dus voor ieder wat wils! Aangezien een deel van de theorie sowieso online wordt gegeven is je reistijd naar de opleidingslocatie beperkt! Daardoor wordt onze opleiding ook meteen een stuk interessanter voor onze studenten aan de andere kant van het land, of zelfs (Zuid-)Nederland.

HOE?

Ben je helemaal klaar om te starten met de opleiding? Per locatie zijn er jaarlijks 2 startdata. Je kan starten met een kennismakingstraining of meteen met de Shiatsu Basics. Deze laatste opleiding moet je sowieso gevolgd hebben vooraleer je kan starten met de Advanced of PRO-opleiding!

Lees meer...

Na de Basics kan je verdergaan met de Advanced opleiding in het weekend OF je opteert voor de intensieve cursus die plaatsvindt tijdens de herfst-, paas- en zomervakantie.

Je kan ook énkel de intensieve cursus volgen of enkel de Advanced. De PRO mag uiteraard door iedereen gevolgd worden, maar voor de grote meerderheid van de studenten is het wel de bedoeling om er hun bij- of hoofdberoep van te maken!

(klik om te vergroten)

Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken over jouw keuze voor een opleiding kan je hier de onderwerpen per module bekijken.

Opleidingen uitleg

Tijdens de intensieve cursus zie je de meest praktijkgerichte modules van de Advanced opleiding:

 • Cranio & structurele Touch For Horses
 • Anatomie, stresspunten & bewegingsleer
 • Yin Yang & 5 elementen (online)

DATA EN PRIJZEN

Natuurlijk vraag je je nu af welk prijskaartje eraan vast hangt! Dat hangt helemaal af van hoe jij jouw opleiding opbouwt! We geven je hieronder al enkele algemene prijzen mee, maar geven je graag een persoonlijk traject met prijs op aanvraag. We vinden het belangrijk dat jij de opleiding volgt die bij joù past en werken daarom graag op persoonlijke basis. Wil je toch graag nog wat meer info, of al eens kennismaken met Equina? Schrijf je dan zeker in voor een workshop!

Lees meer...

Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen. Wil je van je hobby je (bij-)beroep maken en dus onze PRO opleiding volgen? Vul dan even onderstaand formulier in en wij bezorgen je vrijblijvend een gepersonaliseerde prijs en data van het traject!

Opleiding Prijs

Incl BTW

Prijs

Excl BTW

Na aftrek KMO
 • Paardenshiatsu BASICS
149 123,14
 • Intensieve cursus (onderdeel van advanced)
1.999 1.652,07 1.156,45
 • Extra modules Advanced apart NA Intensieve cursus
2.285 1.888,43 1.321,90
 • Advanced incl. intensieve cursus
4.089 3.379,34 2.365,54
 • Advanced (weekends)
4.339 3.585,95 2.510,17

Aanvraag prijzen + data PRO

  Meerdere antwoorden mogelijk!

LESGEVERS

Evy
EvyOprichtster Equina - Lesgever workshops, Basics, Advanced & PRO
Evy richtte Equina op in 2003. Door haar achtergrond in de paardensport wilde ze absoluut met paarden blijven werken. Na een eerste kennismaking met shiatsu wist ze meteen dat dit was wat ze de rest van haar leven wilde blijven doen: met paarden en honden werken EN ze de best mogelijke levenskwaliteit bieden. Na verschillende jaren opleiding, stages, onderzoek en praktijkervaring is Equina dan ook uitgegroeid tot een bloeiend opleidingsinstituut voor gelijkgestemden!
Gaëlle
GaëlleLesgever Basics, Advanced & PRO Kampenhout & Oud-Turnhout
Mijn job als paardenfluisteraar heeft mij bij Equina gebracht met de vraag waarom gevaarlijke paarden eigenlijk gevaarlijk waren. Dankzij de eye-opener die ik hier ervaren heb kan ik ruiter en paard zowel door trainingen als door behandelingen verder helpen naar hun doelen. Mijn rol als lesgever is mijn kennis doorgeven aan andere mensen en daarbij ook mijn eigen perspectieven vergroten én verbeteren!
Cinthia
CinthiaLesgever Advanced & PRO Grimbergen
Als grote dierenvriend was het altijd al mijn droom om dieren beter te maken. De opleiding tot dierenarts was echter niets voor mij: teveel bloed! Ik leerde Equina kennen en was verkocht. Mijn paarden kunnen helpen, dat is wat ik wilde! Na de opleidingen gevolgd te hebben kan ik ook mijn passie doorgeven aan mijn studenten.
Mijn passie is mijn job, I love it!!

KMO-PORTEFEUILLE

Je hebt het misschien al een paar keer op onze website zien passeren, de KMO-portefeuille! Maar wat is dat nu juist en hoe werkt het?

Lees meer...

VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen) werkt enkel met erkende dienstverleners, zoals Equina. Om (startende) ondernemers aan te moedigen om opleidingen te volgen die hun onderneming en kennis verbeteren, kan je bij hen een subsidie verkrijgen voor een opleiding bij een erkende dienstverlener.

Voor wie?

Iedereen met een ondernemingsnummer dat actief is in een sector waarbij onze opleiding bevorderlijk is voor de onderneming!

Wat?

Je krijgt een subsidie van 30% op het bedrag exclusief BTW. Heel concreet: als je bvb de Advanced opleiding volgt (4.339 EUR) betaal je:

 • de BTW (753,05 EUR) rechtstreeks aan Equina. Deze trek je het volgend kwartaal terug (indien je BTW-plichtig bent)
 • 70% van het bedrag exclusief BTW (2.510,17 EUR) aan VLAIO/Sodexo
 • Zij passen de overige 30% bij en storten het totaalbedrag door aan Equina!

Hoe?

 • Schrijf je in voor een opleiding bij Equina (met BTW nummer)
 • Je ontvangt van ons een factuur
 • Je betaalt de BTW rechtstreeks aan Equina
 • Met dit factuur doe je de aanvraag online voor de KMO-portefeuille (ongeveer 30 minuten)
 • Sodexo vraagt je om de 70% over te schrijven
 • Klaar!

FAQ’s

Je wil een nieuwe wending geven aan je leven, super! Maar je zit natuurlijk met heel wat vragen. We hebben hieronder enkele van de meest gestelde vragen gegroepeerd, waarschijnlijk staat jouw brandende vraag er ook wel tussen! We vinden het belangrijk dat al onze studenten een weloverwogen, goede keuze kunnen maken voor een opleiding die bij hen past. Zie je jouw vraag er niet meteen tussen staan? Geen zorgen, stuur even een mailtje naar info@equina.be en we bezorgen je zsm een antwoord.

Lees meer...

 • Is er genoeg werkgelegenheid in deze sector?

Absoluut!! Bedenk eens hoeveel manèges, privé stallen en weides jij alleen al in jouw buurt weet zijn?! Reken daarbij dat er ongeveer 10 à 15 mensen per jaar afstuderen als practitioner over heel Vlaanderen… Als jij zelf gemotiveerd, je er echt voor wil inzetten én het goed aanpakt, kan je er na een opstarttijd zelfs een fulltime job van maken. Let wel op, dit komt (zoals alle dingen die het waard zijn 😉 ) niet vanzelf.

 • Zijn er al niet teveel practitioners?

Nee hoor! Vergeet ook niet dat niet iedereen die afstudeert aan de slag gaat als practitioner. Sommige van onze studenten hebben al een lopende praktijk als bvb lesgever in het paardrijden, hebben een eigen pensionstal of werken al met paarden op gebied van coaching en zien dit dus als een aanvulling op hun service. Anderen blijven dit eerder hobbymatig doen en behandelen vooral de paarden van vrienden en kennissen, stalgenoten,…

 • Hoezo kan je een paard van zijn klachten afhelpen zonder medische achtergrond?

Deze vraag krijgen we maar al te vaak! We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat artsen/wetenschappers alles weten. Uiteraard is de wetenschap een zeer grote bron van informatie en zouden we niet kunnen leven zonder, shiatsu is er dan ook om te ondersteunen waar wetenschap tekortschiet, of als aanvulling! We krijgen tijdens behandeling vaak honden en paarden over de vloer die al een heel lijdensweg (fysiek, mentaal én financieel) hebben afgelegd, of dieren die door de artsen zijn opgegeven, waarbij nooit de échte onderliggende oorzaak werd gevonden. Helaas blijkt dat men ontstekingsremmers, cortisone-inspuitingen, infiltraties of zware medicatie als de énige oplossing ziet.
Pracitioners kunnen met behulp van de eeuwenoude Chinese geneeswijze echter op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten, en die wegnemen met behulp van acupunctuurpunten, spiermassages, voeding, enz… Natuurlijk verdwijnen de bijhorende klachten dan ook vanzelf…

 • ’t Is toch een serieuze investering, vanwaar die prijs?

Klopt, we minimaliseren die prijs ook niet, het is een stevige investering! Als je echter bedenkt dat je hiervoor 18 jaar aan kennis, vallen en opstaan en héél veel praktijkervaring in de plaats krijgt, kan je het misschien beter begrijpen! Het pad werd al grotendeels voor jou geëffend!
Onze lesgevers zijn degelijk opgeleide mensen, die constant begeleid worden, die bijscholingen volgen én een passie hebben voor shiatsu en het lesgeven.
We willen in onze PRO voornamelijk studenten verwelkomen die er echt voor gaan, ermee bezig zijn en bovenal gepassioneerd zijn. We proberen steeds een wildgroei te vermijden en zullen steeds kwaliteit garanderen.
Verder biedt Equina jou ook ondersteuning bij de opstart van je onderneming! Niet alleen kunnen wij je vragen beantwoorden over het aanvragen van ondernemingsnummer en KMO portefeuille, je kan ons ook steeds advies vragen over het zoeken naar nieuwe klanten, je bedrijf echt laten draaien, hoe je shiatsu kan uitleggen aan je klanten of mensen die er nogal sceptisch tegenover staan en hoe je kan omgaan met die mensen. Want geloof ons vrij, die zul je genoeg tegenkomen. Na 1 behandeling bij een vriendin/kennis is dat meestal snel anders 😉

 • Kan ik tijdens mijn opleiding ook al geld verdienen met behandelingen?

Zeker! Als je de eerste praktische modules achter de rug hebt kan je starten met het geven van behandelingen tegen betaling. Tijdens de Advanced module vragen onze studenten hier gemiddeld 35 EUR voor. Naarmate de opleiding (en dus je kennis/ervaring) vordert, wordt dit bedrag ook hoger.
Als afgestudeerde Equina-student ben je verplicht om minstens 65 EUR aan te rekenen voor een behandeling. Naarmate je verdere ervaring kan dit uiteraard nog stijgen.
Als je dan bedenkt dat onze studenten die hier gemotiveerd mee bezig zijn, gemiddeld zo’n 2 à 4 behandelingen per week uitvoeren, kan je voor jezelf even uitrekenen wat dat voor jou betekent!

 • Kan de betaling gespreid worden?

Yes! Aangezien we werken met vaste modules (Advanced – PRO module 1 – PRO module 2&3) krijg je van ons sowieso 3 facturen. Je kan ervoor opteren om deze 3 facturen gespreid te betalen, om de 6 maanden een factuur.
Zoals je hierboven al kon lezen, kan je al geld verdienen tijdens je opleiding! Als je dit erbij telt, kan je telkens tijdens een module beginnen sparen voor de volgende schijf.

 • Wat als ik heel graag de opleiding wil volgen, maar ik op dit moment niet genoeg spaargeld heb?

Via Equina kan je een lening aangaan bij bepaalde kantoren van BNP Paribas Fortis, en zo je opleiding alvast betalen en maandelijks je lening afbetalen. Voor meer info hierover mag je gerust een mailtje sturen!

 • Waarom kiezen voor Equina?

Ben je nog niet overtuigd door bovenstaande uitleg? Misschien dan wel door onze persoonlijke aanpak en ondersteuning? Door onze gekwalificeerde lesgevers met daarbovenop nog eens elk hun specifieke expertisegebieden? Of spreekt de mogelijkheid tot het volgen van extra workshops je wel aan? Wil je na de paardenopleiding ook bijsturen voor practitioner voor honden? Dat kan bij ons in 8 dagen!
Equina is trouwens ook het enige erkende opleidingsinstituut voor shiatsu voor paarden en honden in Vlaanderen!

Je kan met de KMO-portefeuille betalen en krijgt toegang tot onze Online Academy. Daarbuiten kan je steeds gratis deelnemen aan webinars, krijg je onze nieuwsbrief met interessante artikels en blogs en kan je steeds bij ons terecht voor advies! Ook na je afstuderen zal je af en toe nog vragen hebben over behandelingen. We’re just 1 WhatsApp message away! 😉

Wil je het eens in levende lijve voelen, en zien of Equina wel de juiste match is voor jou? Schrijf je dan snel in voor een intro-workshop of download het e-book! Je krijgt dan automatisch onze nieuwsbrieven én wordt op de hoogte gehouden van exclusieve aanbiedingen (toegang tot infodagen, korting op workshops,…)