Koliek bij paarden

Koliek bij paarden 2020-11-12T11:29:07+01:00

Beschrijving

Koliek: één van de meeste gevreesde woorden onder paardeneigenaars! Niet alleen kan het je de schrik van je leven bezorgen, als je paard er vaker last van heeft is het gewoon heel vervelend en pijnlijk voor je paard én heel kostelijk voor jou!
Uiteraard kan een paard, net zoals de mens, wel eens last hebben van buikpijn. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat dit, òòk net zoals bij dement, meestal een oorzaak heeft?

Voeding die niet aangepast is aan het paard, te weinig ruwvoer of veel te veel krachtvoer, te weinig beweging, hormonale problemen,… Er zijn zoveel verschillende soorten koliek! Geraak jij er nog wegwijs uit? En belangrijker: kan jij herkennen van welke soort jouw paard last heeft?

Uiteraard bel je meteen de dierenarts bij een koliekaanval! Maar wil je ondertussen alvast de pijn wat verlichten en vooral een nieuwe aanval vermijden? Dan zit jij zeker op je plek in deze workshop!

Programma

  • Herkennen van koliek: symptomen
  • Soorten koliek (én hun oorzaken!)
  • Oorzaken aanpakken! Wat kan je zelf doen?
  • De pijn van je paard verlichten in afwachting van de dierenarts mbv acupunctuurpunten
Wat is een koliek en hoe kan je het voorkomen?

Inschrijven

Prijs

De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt €50 incl. 21% BTW

Door in te schrijven verbindt u zich tot het betalen van de deelnameprijs. Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een factuur via e-mail die u eenvoudig online kan betalen, via overschrijving.

Beschikbare edities

  • BEVEL – Vrijdag 11 december 2020 – 19-22u

Past geen enkele van deze datums in jouw agenda? Klik dan hieronder en dan houden we je op de hoogte van nieuwe edities.

Hou me op de hoogte